Om Relining

Om Relining

Avlopp Relining

För bostadsrättsföreningar i Stockholm kan processen med avloppsrenovering och relining vara en komplex utmaning. Det förstår vi. För att hjälpa er vill vi illustrera steg för steg hur Gaido kan vägleda just er förening genom denna resa, från idé till färdigt projekt.

Er externa partner 

Att navigera genom entreprenadens tekniska detaljer samtidigt som man ser till föreningens intressen ur olika perspektiv kan det behövas en partner som kan balansera dessa behov. Vi på Gaido, med vår långa historia av verksamhet i Stockholm med fokus på renovering av fastigheter och relining samt värme- och sanitetsarbeten, vågar vi påstå att vi är den perfekta partnern för detta. 

Varför kontakta Gaido?

I en komplex process som avloppsrenovering och relining är det ofta tryggt att ha en partner som kan företräda bostadsrättsföreningens intressen med expertis och objektivitet, och samtidigt projektleda, dokumentera, och slutbesiktiga arbetet. 
Gaido fungerar som denna partner och vår roll är att säkerställa att föreningens behov och intressen prioriteras genom hela projektet. Med vår långa erfarenhet är vi väl rustade att hjälpa föreningar att navigera genom de tekniska, ekonomiska och kommunikativa aspekter som uppstår, för att uppnå de bästa resultaten.

Kompetensstöd genom hela processen

Vi erbjuder tjänster inom undersökning, upphandling, projektledning och besiktning. Gaido säkerställer att er förening får den stöd ni behöver från början till slut. Vi förstår vikten av att hålla en löpande dialog med våra beställare för att säkerställa att arbetet utförs effektivt och i enlighet med högt ställda säkerhetskrav.

Sammanfattningsvis erbjuder Gaido det övergripande ansvaret vid relining av avlopp som en kostnadseffektiv, snabb och hållbar lösning för avloppsrenovering. Vi ser fram emot att ni kontaktar oss kring hur vi kan hjälpa er på bästa sätt med just ert avlopp.


Vad är relining av avlopp?

Relining är en beprövad metod för avloppsrenovering som har använts i Sverige under flera decennier. Ursprungligen utvecklades metoden i Tyskland på 1970-talet och introducerades i Sverige under slutet av 1990-talet som ett alternativ till traditionellt stambyte. Vid relining av avlopp går man in för att reparera och förnya gamla avloppssystem genom att införa en flexibel strumpa impregnerad med ett härdande material i den befintliga avloppsledningen. Efter härdning bildar strumpan en ny, tät inre yta i röret, vilket förbättrar avloppets tekniska prestanda och hållbarhet.

Fördelar med relining av avlopp

Kostnadseffektivt

Relining är oftast billigare än traditionellt stambyte, med minskad rivning och återuppbyggnad av väggar och golv.
  

Snabbhet 
Processen är snabbare än traditionella metoder, vilket minskar störningar för boende och verksamheter.
  
Hållbarhet 

Relining är en miljövänlig lösning som minskar avfall och bidrar till en mer hållbar planet genom att återanvända och förstärka det befintliga rörsystemet.
  
Förbättrad prestanda

Eliminerar läckage, stopp och andra problem orsakade av skador eller eftersatt underhåll.

Kontakta oss så hjälper vi er att komma vidare!