Relining

Relining med Gaido Consulting AB

Är er fastighet i behov av renovering? Kanske funderar ni på stambyte? Låt då oss på Gaido Consulting hjälpa er. Som experter på relining av rörstammar bedömer vi skicket på er fastighets stammar och hjälper er finna den bästa lösningen för just er fastighet.

Relining – istället för stambyte

Många gamla rörstammar som byts ut i sin helhet skulle egentligen kunna fungera lika bra i ytterligare 50 år om man valt relining istället. Med denna metod renoverar vi fastighetens rörstammar, eventuella skador lagas och rören kläs invändigt med en slags strumpa. När detta utförs på rätt sätt blir hållfastheten lika hög som om röret var nytt och livslängden således minst 50 år till.

Varför relining?

Relining är ett tidsbesparande och kostnadseffektivt sätt att skjuta fram ett helt stambyte, vilket förr eller senare kommer att behövas. Dock är relining en bra kompletterande metod att fördröja detta åtskilliga år.

Fördelar med relining:

 • Snabbt – Smidigt – Kostnadseffektivt.
 • Boende i fastigheten kan i de flesta fall bo kvar.
 • Ren miljö runt arbetet till skillnad från stambyte med rivning av väggar och badrum.
 • Ämnen från farliga material så som asbest och bly frigörs inte.
 • Relining påverkar inte miljön som ett helt stambyte gör.

Tecken på att relining behövs

Uppstår det fuktfläckar som börjar breda ut sig eller flagnar färgen? Då kan det vara tecken på att avloppssystemet är i behov av relining. Likaså är problem med avrinning, återkommande stopp och tydliga läckage ofta säkra tecken på att avloppsystemet inte fungerar som det ska och behöver renoveras.

Har du problem som tyder på att avloppssystemet är i behov av renovering?

Så här går det till

 • Undersökning och behov - När ni anlitar oss går vi först igenom med er vad ni har för behov och önskemål för fastigheten. Sedan gör vi en undersökning där vi via en kamera kontrollerar hur rörstammarna ser ut och om relining är en lämplig metod. Ibland är rörstammarna för sköra och i allt för dåligt skick för relining och i dessa fall rekommenderar vi ett fullständigt stambyte.
 • Upphandling – När vi kommit fram till vilken metod som passar bäst hjälper vi er vidare med att finna rätt entreprenör för ert projekt. Vi har då förundersökningen som utgångspunkt vilket har den fördelen att vi kan använda många olika parametrar och därmed landa så nära ett korrekt slutpris som möjligt.
 • Projektledning och ekonomi – När kontraktet är skrivet med rätt entreprenör finns vi med från start. Allt från planering och förberedelser till byggmöten, dokumentation och att hålla koll på tidsplanen sköter vi åt er. Som lekman är det svårt att hålla i alla trådar kring arbetet med relining. Vi har specialkompetensen och ser till att arbetet sköts på rätt sätt samt att ni inte råkar ut för förseningar och onödiga kostnader i form av tilläggsarbeten.

På Gaido Consulting kan vi relining samt har lång erfarenhet inom branschen – Med oss som oberoende konsult kan ni känna er trygga med att vi hjälper er till bästa möjliga lösning för just era behov.

Vi erbjuder relining i Stockholm på dessa orter: Täby, Danderyd, Österåker, Lidingö, Nacka, Sollentuna, Solna, Upplands Väsby, Bromma, Uppsala, Sundbyberg, Sigtuna, Huddinge, Haninge, Tyresö, Vallentuna, Järfälla, Upplands-bro och Kista.

Vad vi erbjuder

 • Relining – Ofta kan gamla rörstammar renoveras med hjälp av relining istället för att bytas ut i sin helhet, vilket kan ge dem en livslängd på ytterligare 50 år. Vi hjälper dig hela vägen när du väljer relining.
 • Förundersökning – Vi börjar alltid med en grundlig undersökning där vi filmar alla åtkomliga rör. På så vis får vi en tydlig helhetsbild av hur en reliningentreprenad skulle kunna utföras.
 • Upphandling – Vi besitter lång erfarenhet och vet hur vi ska urskilja kompetenta entreprenörer samt vilka metoder som är de bästa utifrån era specifika krav och behov.
 • Projektledning vid relining – Spara tid, pengar och energi med professionell projektledning vid relining. När du anlitar en konsult och projektledare inom relining får du en länk mellan beställaren och övriga intressenter, en länk som har kunskap och erfarenhet att överblicka helheten i projektet.
 • Rörinspektion – Vid en rörinspektion identifieras skador, eventuella fel samt det totala skicket hos rör- och avloppssystemet i flerfamiljshus och villor. Priset för en rörinspektion ligger vanligen på en till ett par tusenlappar.
 • Besiktning – Som godkända av branschorganisationen BRIF har vi den specifika kompetens som krävs för att utföra besiktningar av relining.
   

Vad kostar relining?

Kontakta oss med er förfrågan eller för att boka ett kostnadsfritt informationsmöte.